Vissen voor de Jeugd
 
Kinderen tot 14 jaar mogen met een hengel in vele wateren vissen zonder vergunning. Als enige voorwaarde geldt, dat een volwassen met de juiste visdocumenten hen begeleidt. Het aantal kinderen dat mag worden begeleid is wettelijke onbeperkt.
 
Voor een goede begeleiding is 4 kinderen onder je hoede echter toch wel het maximum! In de Cursus VIScoach wordt hier nader op ingegaan. Kinderen, die zonder begeleider worden aangetroffen aan het viswater hebben zeker visdocumenten nodig.
 
Tref je kinderen aan die zelfstandig vissen, dan is de controleaanpak ook meer gericht op het ambassadeurschap en voorlichting. Vissende kinderen ontwikkelen spelenderwijs een passie voor het vissen. In die fase is vooral een positieve en goede benadering de juiste. Kinderen laten stoppen met vissen is een uiterste optie. Vaak is een praktische benadering de beste.
 
 
 
 

Cursus Viscoach

 

Sportvisserij Nederland organiseert voor vrijwilligers van aangesloten verenigingen en federaties op het gebied van Jeugdwerk de Cursus Viscoach en de Cursus Vismeester. De Cursus Viscoach wordt op één avond gehouden, bevat een huiswerkprogramma met een verplicht Examen en is in de uitvoering sterk interactief en gericht op de praktijk aan de waterkant en in de “klas”.

Tijdens de Cursus Viscoach leer je met groepen kinderen om te gaan, kinderen op hun gemak te stellen en ze te interesseren en enthousiast te maken voor de activiteiten die ze gaan ondernemen. Daarnaast maak je kennis met verschillende manieren om kinderen iets te leren. Om dat op een goede manier te kunnen doen moet je zelf natuurlijk minimaal beschikken over voldoende basiskennis en basisvaardigheden. Tenslotte kun je na deze cursus een leuk pakket aan activiteiten bieden, waarbij kinderen al doende leren vissen.

-> Lees hier meer over de Cursus Viscoach (PDF)

Waar en wanneer?

 

 

In het voorjaar van 2020 wordt de Cursus Viscoach gehouden op:
  • Dinsdagavond 3 maart 2020, federatiekantoor Zuidwest Nederland te Drimmelen
  • Woensdagavond 4 maart 2020, kantoor Sportvisserij Nederland te Bilthoven
  • Maandagavond 9 maart 2020, federatiekantoor Sportvisserij MidWest Nederland te Uitgeest
  • Dinsdagavond 10 maart 2020, federatiekantoor Sportvisserij Oost Nederland te Raalte
  • Woensdagavond 25 maart 2020, federatiekantoor Midden Nederland te Westervoort geannuleerd
  • Maandagavond 20 april 2020, federatiekantoor Limburg te Roermond geannuleerd
  •  

Inschrijven

Schrijf je hier direct in voor de Cursus Viscoach.

 

Downloads cursusmateriaal

 

 
 


 

 

Snoek, Snoekbaars en paling tellen niet mee!

 
Voor alle wedstrijden geldt ===> Snoek, Snoekbaars en paling tellen niet mee!
Kijk regelmatig op onze hsvhetmeuntjewesterhaar.nl voor de laatste ontwikkelingen.