Tubantia:almelo-e-o

08 Mar 2021 17:32    

Thierry Baudet bij Van Torentje naar Torentje: ‘Politici zijn als trekpoppen’

ENSCHEDE - „Minder jongeren moeten een studie aan de universiteit ambiëren. Ze gelukkiger af zonder.” Dat zei Thierry Baudet (Forum voor Democratie) maandagmiddag bij het verkiezingsgesprek Van Torentje naar Torentje.

08 Mar 2021 17:26    

Almeloër knipt zijn enkelband door, na ‘gedoe met zijn vriendin’

ALMELO - Het is een gegeven: de enige manier om een enkelband af te krijgen is om ‘m door te knippen. Het is alleen niet de bedoeling dat de drager zelf dat doet. Zoals Vincent Z. (37) uit Almelo dat twee jaar geleden deed. De vernieling wordt dinsdag bestraft met een voorwaardelijke werkstraf van 25 uur.

08 Mar 2021 16:41    

Stroopwafels voor school in Vasse: klein gebaar voor grote kanjers

VASSE – Wethouder Hilde Berning verraste het onderwijsteam van de Mariaschool in Vasse maandagmiddag met twee potten mini stroopwafelkanjers. De traktatie is een symbolische waardering voor de inzet in coronatijd: kleine kanjers voor grote kanjers.

08 Mar 2021 14:58    

Oproep van bezorgde Twentse boswachters: ‘Blijf op de paden en houd hond aan de lijn in broedseizoen’

ENSCHEDE - ‘Blijf op de paden, honden aan de lijn en laat geen afval achter’. Die dringende oproep doen natuurorganisaties als Landschap Overijssel, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten nu het broedseizoen aanstaande is en het steeds drukker wordt in de natuur.

08 Mar 2021 14:27    

Twentse coronacijfers: 111 nieuwe besmettingen, geen nieuwe sterfgevallen

ENSCHEDE - In Twente zijn het afgelopen etmaal 111 mensen positief getest op het coronavirus. Er waren geen nieuwe sterfgevallen door het virus. Dat blijkt uit cijfers die het RIVM maandagmiddag publiceerde.

08 Mar 2021 14:21    

Weinig bewijs tegen bende inbrekers die het voorzien had op vrijstaande woningen in Twente

BORNE/ALMELO - Eind 2018, begin 2019 wordt Twente geteisterd door een inbraakgolf. De daders hebben het vooral gemunt op vrijstaande woningen in kleinere Twentse gemeenten. Hun werkwijze lijkt op die van een landelijk actieve dadergroep uit de omgeving van Veenendaal.

08 Mar 2021 13:49    

Slachtoffer ongeval Reutum had engeltje op de schouder: ‘Hij had wel dood kunnen zijn’

REUTUM/OLDENZAAL - Een 50-jarige Duitse man had vrijdag een engeltje op zijn schouder bij een bedrijfsongeval in Reutum. Vanaf een hoogte van twee meter vielen meerdere zware ruiten op hem. „Hij had wel dood kunnen zijn”, zegt een collega.

08 Mar 2021 13:35    

Aanpassingen moeten ervoor zorgen dat heidegebied bij Tubbergen natter wordt, en blijft

TUBBERGEN - Landgoed Schultenwolde is veel te droog geworden in de afgelopen jaren. Daar heeft de biodiversiteit onder te lijden. Om het tij te keren waren er na afgelopen zomer tal van werkzaamheden.

08 Mar 2021 12:16    

Flinke schade bij schoorsteenbrand in Tubbergen

TUBBERGEN - Een woning aan de Almeloseweg in Tubbergen heeft flinke schade opgelopen door een schoorsteenbrand. Er kwam veel rook vrij bij de brand.

08 Mar 2021 09:13    

Heerlijk weer trainen, maar clubhuis zit dicht, de echte reuring langs de lijn wordt gemist in Almelo

ALMELO - Er wordt weer volop getraind op de Almelose voetbalvelden, maar de kantines blijven dicht. Clubs snakken naar betere tijden, maar houden het hoofd boven water. Met dank aan al die trouwe leden die contributie blijven betalen. „We zijn sociale wezens, het verenigingsleven laten we niet zo maar los.”

08 Mar 2021 09:10    

Door deze nieuwe stuw komt er een einde aan gehannes voor kanoërs op Almelose Aa: ‘Zo voelt het meer als echt rondje’

ALMELO - Een kajakker met stevige bovenarmen nadert de stuw tussen de Almelose Aa en de Loolee. Hij peddelt zijn kajak de nauwe duiker in en sleept zichzelf met behulp van een dik touw met zijn boot door de opening, tot hij uitkomt op de beek. Echt soepel gaat het niet. „In de toekomst gaat dat allemaal makkelijker en zonder onderbreking.”

08 Mar 2021 09:08    

Lekker op je fiets of scooter door het Beeklustpark in Almelo? Dat mag dus straks niet meer

ALMELO - Maak je net een ommetje in het Beeklustpark en dan scheurt er ineens een scooterrijder of een fietser rakelings langs. Dat is binnenkort afgelopen, want de parkregels worden aangescherpt. Zo zijn rijwielen en scooters niet meer toegestaan, het gebied is straks een voetgangerszone.

08 Mar 2021 08:13    

Bakkerij uit Westerhaar bakte 150.000 broden voor voedselbank, de opvolger uit Geesteren krabte zich even achter de oren

VRIEZENVEEN/VROOMSHOOP –Het was meer dan vijftien jaar vaste prik dat Bakkerij Slomp wekelijks brood leverde aan de Voedselbank van Twenterand. En dus maakte men zich bij voedselbank Manna een tikje zorgen toen Arjan en Annemiek Marsman aankondigden per 1 maart te stoppen met hun bakkerij en winkel in Westerhaar. Die zorgen bleken onnodig.

08 Mar 2021 07:20    

Toen de vrouw van Marinus overleed hoorde hij niets van de gemeente Almelo, nu heeft hij een plan

ALMELO - Na het overlijden van zijn echtgenote Ali ontving oud-raadslid Marinus Trommel talloze kaartjes en andere blijken van medeleven. Alleen van de gemeente Almelo vernam hij taal noch teken. Teleurstellend, vond hij. Maar het bracht hem ook op een idee waarmee de gemeente een menselijk gezicht kan tonen.

08 Mar 2021 07:12    

Gezocht: grond voor parelketting van zonnevelden langs de A35/N35

HENGELO - Medewerking van grondeigenaren binnen 250 meter aan weerszijden van de A35/N35 is nodig om een ‘parelketting’ van zonnevelden langs de snelweg te creëren. Door omwonenden op te zoeken willen zes gemeenten en Rijkswaterstaat kijken of deze ‘duurzaamheidsroute’ realistisch is.

08 Mar 2021 05:12    

Jong gezin uit Daarlerveen zit vast aan kanaalwoning: ‘Vergoeding is doekje voor het bloeden’

DAARLERVEEN - De staat van woningen langs kanaal Almelo - De Haandrik verslechtert met de dag. Op dit moment worden 65 huizen in de gaten gehouden om veilige bewoning te garanderen. Zo ook het huis van Aniek Schutte. „Wij zijn inmiddels vertrokken, nadat de gasleiding het begaf”, zegt de Daarlerveense.

07 Mar 2021 17:10    

Goederentrein ramt bestelbusje in Zenderen, bestuurder busje overlijdt ter plaatse

ZENDEREN - Op de Zeilkerweg in Zenderen is zondag aan het einde van de middag een bestelbusje in botsing geraakt met een goederentrein. Het busje werd honderden meters meegesleurd door de trein. De bestuurder van het busje overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

07 Mar 2021 16:29    

Lezers reageren: ‘Als goede mensen zwijgen, kan het kwaad zijn gang gaan’

Het conflict dat advocaat De Jong van Lier heeft met het openbaar ministerie over de nasleep van een bekeuring voor bellen op de fiets, is opgelost. Maar de felle toon die de advocaat koos vanwege de in zijn ogen arrogante houding van het OM, kan op instemming rekenen van lezers.

07 Mar 2021 15:32    

Zo’n honderd demonstranten bij manifestatie tegen coronaregels in Almelo

ALMELO - Circa honderd demonstranten namen zondagmiddag deel aan een manifestatie tegen de coronamaatregelen in het Schelfhorstpark. De politie was opvallend aanwezig, de sfeer bleef rustig.

07 Mar 2021 12:44    

PEC Zwolle-supporters zetten afrit bij Almelo onder blauw-witte rook in aanloop naar duel tegen Heracles

ALMELO - De aanwezigheid van publiek is vanwege corona niet toegestaan bij de provinciale derby tussen Heracles en PEC Zwolle. Toch is er een groep supporters uit Zwolle zondag afgereisd naar Almelo om hun ploeg te steunen.

07 Mar 2021 12:06    

Almelose voetbalvereniging PH krijgt nieuw kunstgras

ALMELO - PH Almelo krijgt twee nieuwe kunstgrasvelden. De Almelose voetbalclub gaat van 12 april tot 30 mei de toplaag van kunstgrasvelden twee en drie vervangen.

07 Mar 2021 09:49    

In bossen in Twente en de Achterhoek wordt volop gekapt én geplant voor insecten en schimmels

VROOMSHOOP - De natuur is in rust. En toch is er volop activiteit in het bos. Op veel locaties in Twente en de Achterhoek worden jonge loofbomen geplant. „We maken klimaatbestendiger bossen. In feite is dit een reddingsactie”, zegt Evert Dijk van Landschap Overijssel in het gebied De Zandstuve, tussen Den Ham en Vroomshoop.

07 Mar 2021 09:33    

Leerlingenraad De Heemde in Almelo blij met nieuw schoolplein, eis voor klimwand is ingewilligd

ALMELO - Na een fikse regenbui was het voor de kinderen van basisschool De Heemde bijna onmogelijk met droge voeten het schoolplein over te steken. Maar niet lang meer, want het plein gaat helemaal op de schop.

07 Mar 2021 09:15    

Als er een trekker over de drempel rijdt, trillen de huizen in Vroomshoop

VROOMSHOOP - Als er een vrachtwagen voorbijrijdt, hoort Martin de Jonge uit Vroomshoop zijn huis ‘tikken’. Samen met vier andere bewoners aan de Vriezenveenseweg wil hij daarom dat de verkeersdrempel verwijderd wordt.

07 Mar 2021 08:33    

‘Meneer Gerrit’ stopt bij de Telgenborch in Almelo maar blijft eeuwig aan het schoolplein verbonden

ALMELO – Schooldirecteur Gerrit Hendriks (65) wordt op zijn laatste dag van de ene naar de andere verrassing gesleept. Op de protestants-christelijke basisschool de Telgenborch neemt een onderwijsman pur sang afscheid. Afscheid van wat eigenlijk? „Vooral van de kinderen. Die ga ik missen.”