Tubantia:almelo-e-o

13 Jun 2021 09:44    

Twenterand krijgt een notaris van slechts 35 jaar: ‘Maar hij is toch zeer ervaren’

DEN HAM/VRIEZENVEEN – Met de beëdiging twee dagen voor zijn 35ste verjaardag is Sjoerd Koopman een van de jongste notarissen van Nederland. Zijn inmiddels gestopte leermeester Arie Endendijk (63) zag in Koopman de gedroomde opvolger. Makkelijk in contacten, met afstand die de notaris betaamt.

13 Jun 2021 07:55    

Terug naar het oude normaal: durven we dat nog wel?

ALMELO - ‘Durf je dat wel?’ Die vraag werd me de afgelopen dagen meerdere keren gesteld. En niet omdat ik nou iets heel spannends van plan ben, of een enorme waaghals ben. Nee, bepaald niet. Ik ga iets doen dat tot anderhalf jaar geleden volstrekt normaal was. Maar ja, wat is nu nog normaal?

12 Jun 2021 11:29    

Politie Almelo zoekt getuigen zware mishandeling

ALMELO - Vrijdagavond is iemand rond 22.00 uur zwaar mishandeld in Almelo. Het incident gebeurde op de kruising van de Wondedwarsweg met de Peppelstraat. De politie is op zoek naar getuigen.

12 Jun 2021 09:55    

Twentse Simone verloor beide ouders binnen een maand: ‘Vier dagen rouwverlof? Dat kan toch niet’

GEESTEREN - Als je ouders kort na elkaar overlijden, heeft dat enorme impact op je leven. „Ineens viel mijn fundament onder me vandaan”, omschrijft Simone Busscher uit Geesteren het. Ze schreef er het boek ‘Het leven gaat over rozen’ over.

12 Jun 2021 09:00    

Vrouw staat vaker voor dichte deur bij gemeente dan man: ‘Dit is niet meer van deze tijd’

Vrijwel standaard hebben alleen mannen bij gemeenten toegang tot belangrijke privégegevens over hun huishoudens. Dat blijkt uit onderzoek van deze krant. Het gaat om informatie die gemeenten digitaal beschikbaar stellen. Het gezaghebbende College voor de Rechten van de Mens vindt dat gemeenten vanuit het oogpunt van gelijke behandeling hun beleid moeten aanpassen.

12 Jun 2021 08:23    

Jonge Almelose kunstenaars schilderen niet, maar hebben 225.000 volgers op TikTok

ALMELO - Kippenvel, tranen in je ogen, verrukking of walging. Goede kunst emotioneert. Dat hoopt een nieuwe generatie kunstenaars te bereiken tijdens Young at Art in Almelo.

12 Jun 2021 06:23    

Tweede megazonnepark verschijnt in Almelo-Noord: ‘Groene stroom voor 12.000 huishoudens’

ALMELO - Er komt een tweede groot zonnepark langs de Aadijk in Almelo. De panelen zullen groene stroom gaan leveren voor ongeveer 12.000 huishoudens. Een investering van 26 miljoen. Het is de bedoeling om volgend jaar met de aanleg te beginnen.

12 Jun 2021 05:58    

Een van de langste straten in Almelo is in slechte staat: ‘Er zijn gaten waar je hele wiel zo in verdwijnt’

ALMELO - Levensgevaarlijk. De Zeven Bosjes, dé verkeersader van het Windmolenbroek, ligt erbij als een beschimmelde gatenkaas. Diepe kuilen en scheuren ontsieren het wegdek. Almeloër Tom van Amelsvoort moet er dagelijks op de scooter overheen. Ongelukken liggen op de loer. „Dit gaat een keer fout.”

12 Jun 2021 05:58    

Geen grote schermen dit EK? Deze ‘thuiskijkbunkers’ in Twente hebben dé oplossing: ‘Zo kan het wél’

Grote schermen? Die zijn in Nederland verboden bij het EK voetbal en dus kijken we massaal thuis. Joost Zoekt het Uit op bezoek bij drie creatieve ‘thuiskijkbunkers’ in Twente. „Als we eruit liggen, is alles binnen een uur weg.”

11 Jun 2021 20:19    

Het Vinkenpleintje in Almelo is er klaar voor

ALMELO - Ze zijn eerst op het plein met de pet rondgegaan. En toen daar bijna 300 euro in zat, zijn ze heel Twente rondgereden ‘om alle oranje vlaggetjes op te kopen die er te krijgen waren’. Het resultaat is ernaar: het Vinkenpleintje in Almelo kleurt oranje.

11 Jun 2021 17:53    

Gemist? Tientallen miljoenen voor Twentse economie en Borne kleurt oranje voor Weghorst

Ben je er vandaag niet aan toegekomen om al het regionale nieuws op Tubantia.nl te volgen? Geen probleem, we hebben het in een overzicht voor je op een rij gezet. Dit is het nieuws van vrijdag 11 juni.

11 Jun 2021 13:24    

GGD Twente: dit weekeinde extra avond om coronaprik in gele boekje vast te leggen

ENSCHEDE - In de hoop om sneller het vliegtuig in te kunnen stappen, laten Twentenaren massaal de coronaprik in het gele vaccinatieboekje vastleggen. De grote drukte tijdens de eerste twee avonden is reden voor GGD Twente om dit weekeinde een extra mogelijkheid te bieden.

11 Jun 2021 13:22    

Twentse coronacijfers: 40 nieuwe besmettingen, geen nieuwe sterfgevallen

ENSCHEDE - In Twente zijn het afgelopen etmaal 40 mensen positief getest op het coronavirus. Er waren geen nieuwe sterfgevallen door het virus. Dat blijkt uit cijfers die het RIVM vrijdagmiddag publiceerde. Landelijk werden 1417 nieuwe besmettingen vastgesteld.

11 Jun 2021 13:03    

Beoogde nieuwbouw aan Breesegge mogelijk weer ‘opgeslokt’ door uitbreiding XL Businesspark

ALMELO/BORNERBROEK – Eigenaren van het perceel aan de Breesegge 9 in Bornerbroek willen er nieuwbouw plegen. Het gemeentebestuur van Almelo staat er achter, maar de kans is groot dat de opstallen over enige jaren weer moeten wijken voor een uitbreiding van XL Businesspark.

11 Jun 2021 12:15    

Eindelijk weer een echte Tukker in Oranje: deze Twentenaren en Achterhoekers gingen Weghorst voor

ENSCHEDE - Van Willem Janssen uit Lonneker tot Wout Weghorst uit Borne: in ruim een eeuw tijd kwamen er zo’n achthonderd spelers uit voor Oranje. Een deel daarvan groeide op in Twente of de Achterhoek. Almelo mag zich met zes internationals hofleverancier noemen, maar ook voetballers uit Weerselo, Oldenzaal en Winterswijk droegen het shirt van het Nederlands elftal.

11 Jun 2021 11:55    

Vogelwerkgroep Geesteren: ‘Reekalf gedijt bij maaien met beleid’

TUBBERGEN - Het ligt gevoelig, praten over de manier waarop boeren hun werk doen. Dat blijkt uit de reacties die de Vogelwerkgroep Geesteren de afgelopen week kreeg na een verhaal over de bescherming van reekalfjes bij het maaien. Daarom wil voorzitter Hennie Schröder graag iets aanvullen.

11 Jun 2021 07:54    

Servus Almelo mag weer het hoogste lied zingen: ‘Dit voelt als een bevrijding’

ALMELO - Meer dan dertig stemmen klinken over het veld naast De Klankkast. Eindelijk mag de musicalgroep van muziektheatergezelschap Servus weer zingen. „Na zolang wachten al die stemmen horen, daar word ik gewoon emotioneel van.”

11 Jun 2021 06:00    

Twente investeert tientallen miljoenen in economie: alle ballen op talent behouden en aantrekken

HENGELO - Tientallen miljoenen investeert Twente de komende jaren in een sterke economie. Met een belangrijk doel: talent behouden en aantrekken voor de regio. Want je kan wel mooie ideeën hebben voor innovatie, je moet de mensen hebben die het ontwikkelen. Daarvoor zijn een goede bereikbaarheid, voldoende huizen en interessante bedrijven van levensbelang.

11 Jun 2021 05:33    

De Bolletjewinkel: een Almeloos icoon blijft bestaan (maar zonder het vaste gezicht)

ALMELO - Het ruikt er naar ambachtelijke stadshistorie. Niet vreemd als je onder de vlag van Bolletje een winkel, lunchroom, museum en leverancier van welriekende cadeaupakketten verenigt in de oude beschuitfabriek. Met de overname van de Bolletjewinkel door Korenmolen De Hoop is het voortbestaan van dit Almelose pareltje gewaarborgd.

11 Jun 2021 05:19    

Tientallen hectares extra voor ‘ruimtevreters’: Almelo maakt werk van forse uitbreiding XL Businesspark

ALMELO - Een forse uitbreiding van XL Businesspark is een stap dichterbij. De Twente Board ziet er veel heil in en geeft binnenkort een positief advies. Reden voor wethouder Arjen Maathuis van Almelo om de koe bij de horens te pakken. „We moeten aan de slag!”

11 Jun 2021 05:14    

Gejuich is nog niet verstomd of Twentse filmhuizen krijgen een klap in het gezicht door torenhoge tarieven

ENSCHEDE - Nou mogen ze eindelijk weer en willen ze ook graag, maar is het de vraag of de kleine filmhuizen in Twente het zich nog kunnen veroorloven om weer films voor het publiek te draaien. Ze zien zich ineens geconfronteerd met torenhoge tarieven voor het vertonen van de films.

11 Jun 2021 04:23    

Twentse gemeenten eisen nieuwe landelijke afspraken over inzameling verpakkingen

ENSCHEDE/HENGELO – De Twentse gemeenten eisen nieuwe, landelijke afspraken met de verpakkingsindustrie rond de inzameling van verpakkingsafval. De huidige afspraken over het controleren van de kwaliteit zijn niet slim genoeg en leiden extreem vaak tot afkeuring van het zogenoemde pmd-afval

10 Jun 2021 18:00    

Gemist? ’t Bölke in Enschede sluit de deuren & film Twentse theatergroep gaat wereld over

Ben je er vandaag niet aan toegekomen om al het regionale nieuws op Tubantia.nl te volgen? Geen probleem, we hebben het in een overzicht voor je op een rij gezet. Dit is het nieuws van donderdag 10 juni.

10 Jun 2021 17:55    

De vlag kan uit bij Twentse scholen, want de eerste eindexamenresultaten zijn goed

ENSCHEDE/HENGELO - Het was een moeilijk jaar door corona, maar Twentse middelbare scholen verwachten dat dit jaar iets meer scholieren geslaagd zijn voor hun eindexamen dan in normale jaren. Met name havoleerlingen lijken het beter te hebben gedaan.

10 Jun 2021 15:02    

Steeds meer groene deelscoo­ters in Twente: ‘Mensen halen er van alles mee uit’

ENSCHEDE - Bijna een jaar geleden kwam de elektrische deelscooter naar Enschede. Inmiddels is het duurzame voertuig van GO Sharing ook in Hengelo en Almelo op te pikken. Een blijvertje? Of zullen ze - uiteraard geruisloos - weer snel verdwijnen? Aileen Slot vraagt het in Enschede. „Weer zo’n vluchtige trend.”