De Stentor:vechtdal

13 Jun 2021 08:50    

Zwaargewonde bij ongeluk in Nieuwleusen

Bij een ongeval op de kruising Korenvelden en Staphorsterweg in Nieuwleusen is een man zwaar gewond geraakt.

13 Jun 2021 05:30    

Eigen afval opruimen lijkt voor jongeren niet vanzelfsprekend: waar gaat het mis?

Afval gooi je in de container of neem je mee naar huis. Het lijkt de belangrijkste boodschap aan kinderen tijdens de opvoeding. Ondertussen veranderen fuivende jongeren in deze regio strandjes en plantsoenen in openbare vuilstorten. Ligt dat ècht aan de opvoeding?

12 Jun 2021 18:47    

Vertrek Pieter Omtzigt slaat in als een bom bij CDA-prominenten uit Oost-Nederland

De beslissing van Pieter Omtzigt om het CDA na 17 jaar Kamerlidmaatschap te verlaten is onder CDA-prominenten in Oost-Nederland hard aangekomen. Zij waarderen Omtzigt en delen veel van de harde kritiek die Omtzigt verwoordt in zijn uitgelekte analyse. ,,De stijl van Pieter zou meer de norm moeten worden in het CDA: Scherpte durven opzoeken, met de inhoud bezig zijn en naast mensen gaan staan.’’

12 Jun 2021 18:25    

Nieuws gemist? Druk bezochte protestmars in Apeldoorn en Pieter Omtzigt neemt ingrijpend besluit. Dit en meer in jouw overzicht

Goedenavond! Geen tijd gehad om vandaag het nieuws te volgen? Met deze update ben jij binnen 2 minuten op de hoogte.

12 Jun 2021 17:00    

Nieuwe fase breekt aan voor natuurboerderij Balk-Inn in Nieuwleusen

Als de Dalfser gemeenteraad op 21 juni positief besluit over de wijziging van het bestemmingsplan, komt de realisering van natuurboerderij Balk-Inn in Nieuwleusen in een nieuwe fase. De stichting die aansluitend wordt opgericht, kan dan verder met de bouwplannen voor het perceel tussen Westerveen, Bosmansweg en IJsselland.

12 Jun 2021 14:16    

KAART | Laagste aantal nieuwe besmettingen in 2021 zorgt voor bijna volledig grijsgekleurde kaart van de regio

Het aantal nieuwe coronagevallen blijft met de dag dalen. In Oost-Nederland werden het afgelopen etmaal 91 besmettingen geregistreerd. Dat is het laagste dagaantal dit kalenderjaar en daardoor kleurt de coronakaart van de regio ook opvallend grijs.

12 Jun 2021 14:00    

Legertje bemiddelaars probeert angel uit verhitte burenruzies in Dalfsen en Staphorst te halen

Een ruzie over een te hoge schutting? Of stankoverlast doordat de buren telkens een vuurtje in de tuin stoken? In Dalfsen en Staphorst is het niet meer ‘oom agent’ of een medewerker van de woningbouwcorporatie of gemeente die er op af komt en een pleister op de irritatiewond plakt. Een legertje vrijwilligers staat klaar om te bemiddelen. ,,We gaan ook niet voor rechter spelen.’’

12 Jun 2021 09:00    

Vrouw staat vaker voor dichte deur bij gemeente dan man: ‘Dit is niet meer van deze tijd’

Vrijwel standaard hebben alleen mannen bij gemeenten toegang tot belangrijke privégegevens over hun huishoudens. Dat blijkt uit onderzoek van deze krant. Het gaat om informatie die gemeenten digitaal beschikbaar stellen. Het gezaghebbende College voor de Rechten van de Mens vindt dat gemeenten vanuit het oogpunt van gelijke behandeling hun beleid moeten aanpassen.

12 Jun 2021 08:00    

Hoe brandveilig zijn onze Oranjestraten eigenlijk?

Het EK voetbal is begonnen, zondag speelt het Nederlands elftal. Hoewel het door corona langzaam op gang kwam, leert de aanblik van de gemiddelde volkswijk dat de oranjegekte inmiddels heeft toegeslagen. Hoe brandveilig zijn die oranje versierde straten eigenlijk?

12 Jun 2021 07:00    

Vrees voor poepende parkganzen in Hardenberg: ‘Kinderwagens helemaal onder de stront’

Rolstoelen onder de poep, kinderwagens die geboend moeten worden. En dat bij ieder ritje opnieuw. Ganzen in het Kruserbrinkpark zorgen voor zoveel overlast dat de politiek er paal en perk aan wil stellen. „Het zijn er zoveel dat je er bang van wordt.”

12 Jun 2021 05:00    

Haagse kritiek op ‘blaftaks’ houdt Hardenbergse hondencontroleur niet thuis

Net op het moment dat de gemeente Hardenberg de controleurs weer op pad stuurt voor de jaarlijkse hondencontrole, klinkt er kritiek in Den Haag op de hondentaks. Demissionair minister van Binnenlandse zaken Ollongren wil met gemeenten die de belasting nog innen - ongeveer de helft - om tafel. Hardenberg lijkt er vooralsnog wel aan vast te houden . „De hondenbelasting is voor de gemeente Hardenberg geen ‘goudmijntje’, maar een vergoeding voor de kosten”, zegt wethouder Martijn Breukelman.

12 Jun 2021 05:00    

Opluchting bij regionale ziekenhuizen met einde ellende in zicht: ‘Nu tijd voor herstel medewerkers’

De corona-afdelingen worden opgedoekt, patiënten kunnen mondjesmaat meer bezoek ontvangen en het inlopen van achterstallige zorg is begonnen. De regionale ziekenhuizen raken langzaam maar zeker uit de wurggreep van de coronapandemie. Dat lucht op, maar er zijn ook zorgen.

11 Jun 2021 18:25    

Nieuws gemist? JYSK kiest Lelystad voor Europees distributiecentrum en festivals met 25.000 bezoekers mag. Dit en meer in jouw overzicht

Goedenavond! Geen tijd gehad om vandaag het nieuws te volgen? Met deze update ben jij binnen 2 minuten op de hoogte.

11 Jun 2021 16:19    

GGD IJsselland breidt na geleboekjesgekte mogelijkheid voor vaccinatieregistratie uit

Nadat mensen deze week massaal in Deventer en Zwolle een coronavaccinatiestempel in het gele boekje kwamen halen, breidt de GGD IJsselland die mogelijkheid de komende twee weken uit. Op vier dagen kan iedereen die dat wil tijdens de openingstijden van de vaccinatielocaties in de regio IJsselland, een stempel halen.

11 Jun 2021 15:06    

KAART | Vijf gemeenten zonder nieuwe coronabesmettingen, maar er zijn ook negatieve uitschieters

In de gemeente Dalfsen, Raalte, Hattem, Heerde en Nunspeet zijn in het afgelopen etmaal geen nieuwe coronabesmettingen geconstateerd. Voor Heerde betekent het dat er in de afgelopen week maar één persoon positief testte. De gemeenten Olst- Wijhe en Lochem vallen, net als opnieuw Staphorst, in negatieve zin op.

11 Jun 2021 15:00    

Luister | Ernstig ongeluk bij vliegveld Teuge en EK-rivaliteit op de Brink in Deventer!

Dagelijks praten we je bij over het nieuws uit onze regio en daarbuiten. Luister hieronder naar het Stentor nieuws van vrijdag 11 juni.

11 Jun 2021 12:52    

Hardenberger in Groningen gearresteerd voor beledigen van agenten na autocrash

Een 21 jarige man uit Hardenberg is gisteravond in Groningen aangehouden omdat hij politieagenten beledigde. Hij was een passagier van een Duitse automobilist die dronken uit de bocht vloog op de Stationsweg.

11 Jun 2021 09:38    

Er sterven weer meer mensen in Nederland, ook in Overijssel (maar Flevoland en Gelderland blijven stabiel)

Er stierven in week 22 (31 mei tot en met 6 juni) 2.988 mensen in Nederland. Dat zijn er 208 meer dan het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) verwachtte. Daarmee is de oversterfte voor het eerst in tijden weer licht gestegen, blijkt uit nieuwe CBS-cijfers.

11 Jun 2021 09:30    

Luister | Motormaniakken in Apeldoorn en slecht nieuws voor medewerkers Nefit in Deventer

Dagelijks praten we je bij over het nieuws uit onze regio en daarbuiten. Luister hieronder naar het Stentor nieuws van vrijdagochtend 11 juni.

11 Jun 2021 03:00    

Van Jaap Stam tot Steven Berghuis: check hier welke Oranjevoetballer uit jouw woonplaats komt

Oranje speelt zondag zijn eerste wedstrijd op het EK voetbal. Helaas zonder de geblesseerde Donny van de Beek uit Nijkerkerveen, maar mét Steven Berghuis uit Apeldoorn. Naast deze twee speelden nog 781 spelers voor Oranje, waarvan er 34 ook uit onze regio kwamen.

10 Jun 2021 19:06    

Protest tegen windmolens over grens bij Kloosterhaar: ‘Laten ze het in hun eigen achtertuin zetten’

Een groep inwoners uit onder meer Kloosterhaar en Bergentheim liet zich donderdagavond horen in het Duitse Uelsen. Ze zijn fel gekant tegen de plannen van de oosterburen voor de plaatsing van dertien windmolens langs de grens met Nederland.

10 Jun 2021 18:48    

Hoera, de vlag kan uit! Kijk hier hoe de geslaagden in de regio feest vieren

Overal in de Stentor-regio gaat de vlag uit en hangen geslaagden hun tas in de mast. Leerlingen havo, vwo en vmbo-theoretische leerweg hoorden vandaag of zij hun diploma hebben gehaald of dat ze mogelijk in de herkansing moeten. Voor velen komt er zo een kroon op een moeizaam examenjaar.

10 Jun 2021 18:25    

Nieuws gemist? Reekalfjes gered van marteldood en turen voor bijzondere zonsverduistering. Dit en meer in jouw overzicht

Goedenavond! Geen tijd gehad om vandaag het nieuws te volgen? Met deze update ben jij binnen 2 minuten op de hoogte.

10 Jun 2021 17:00    

Karavaan rijdt coronaproof langs geslaagd Dalfsen: gefeliciteerd!

Voor de derde keer trekt vandaag een ‘felicitatiedienst’ door de gemeente Dalfsen om geslaagden in het zonnetje te zetten. Tientallen scholieren die vandaag te horen kregen dat ze hun diploma hebben gehaald worden gefeliciteerd door vertegenwoordigers van de gemeente en jongerenwerkers. In drie met kleurrijke slingers en linten versierde auto’s rijden ze coronaproof kriskras door de dorpen en buurtschappen.

10 Jun 2021 16:01    

Vrouw raakt gewond bij botsing met andere fietser in tunnel onder Coevorderweg bij Ommen

Een fietsster is vanmiddag ernstig gewond geraakt bij een botsing in een fietstunneltje onder de Coevorderweg door. Het ongeluk gebeurde in het buitengebied van Ommen, bij buurtschap Hoogengraven.