De Stentor:vechtdal

08 Mar 2021 18:32    

Pluktuin legt nieuwe basis onder grand café van De Spil

Wethouder Jan Uitslag gaf vandaag het formele startsein voor de aanleg van de Pluktuin. Pal naast kulturhus De Spil, letterlijk in het hart van Nieuwleusen, komt een moestuin waar alle organisaties in het kulturhus profijt van hebben. In het bijzonder de mensen van InteraktContour en het grand café van De Spil. De laatste krijgt hiermee een andere opzet met een andere naam: De Nieuwe Garde.

08 Mar 2021 18:00    

Restaurants zetten met Route Culinair du Vechtdal het voorjaar in gang

Route Culinair du Vechtdal leidt de deelnemers dit weekeinde langs zes hoogwaardige restaurants en zeven gangen. Een symbolische start toch ook van het voorjaar en het zomerseizoen, waarbij de horeca na maanden stilstand eindelijk weer vooruit hoopt te kunnen. Kaarten waren in no-time uitverkocht. ,,We zijn er nog.”

08 Mar 2021 15:44    

KAART | Weer minder coronabesmettingen in Oost-Nederland: Zwartewaterland blijft zorgelijk

Het aantal dagelijkse coronabesmettingen in de drie veiligheidsregio's in Oost-Nederland neemt af. De afgelopen 24 uur zijn er wederom minder besmettingen bijgekomen dan in de 24 uur daarvoor. Ook landelijk is een daling in de cijfers waar te nemen. Negatieve uitschieter blijft de gemeente Zwartewaterland, met 61,7 positieve tests per 100.000 inwoners.

08 Mar 2021 15:00    

CDA-kandidaat Piet-Cees van der Wel uit Hardenberg strikt minister Bijleveld voor rol in video, die tegen kabinetsbeleid in gaat

Mogen sporters van 27 jaar en ouder binnenkort weer bij hun jongere teamgenoten aansluiten? Als het aan Piet-Cees van der Wel ligt wel. Het kandidaat Tweede Kamerlid van het CDA maakte een ludiek filmpje om zijn punt te maken. Opmerkelijk: in de video van het raadslid uit Hardenberg is ook minister Ank Bijleveld te zien. Dit terwijl het kabinet van mening is dat de grens op 26 jaar moet liggen.

08 Mar 2021 14:16    

Sportservice Vechtdal reddende engel voor Twentse buurtsportcoaches

Sportservice Groep Vechtdal neemt elf buurtsportcoaches in dienst die actief zijn in Twente. Hun lot was onzeker nadat eind vorig jaar bekend werd dat Sportservice Overijssel, dat de coaches detacheert, haar werkzaamheden per 1 maart beëindigt wegens gebrek aan geld.

08 Mar 2021 13:23    

‘Beleefboek’ haalt het Vechtdal dichterbij

Een beleefboek noemen ze het zelf. Dichter Lenze L. Bouwers (uit Dalfsen) en fotograaf Gijs Dragt (uit Oudleusen) brengen een ode aan hun woonomgeving met het boekje ‘Vechtdal notities’. Geen standaard plaatjesboek met dichtregels, maar een bundel waarin poëzie, fotografie en grafische vormgeving een evenwichtige drie-eenheid vormen.

08 Mar 2021 09:59    

Stelling | Het is prima dat de koning zijn kroondomein op de Veluwe afsluit om te jagen

Koning Willem-Alexander krijgt miljoenen aan subsidie voor het onderhoud van ‘zijn’ natuurgebied, maar mag Kroondomein Het Loo op de Veluwe toch drie maanden per jaar afsluiten voor de jacht. Dat is een heel vreemde uitzondering.

08 Mar 2021 08:15    

Voorbijganger met poederblusser schiet automobilist bij Ommen te hulp

Een barmhartige voorbijganger verrichtte vandaag in de buurt van Ommen al vroeg een goede daad. De automobilist zag langs de Rijksweg in buurtschap Arriën een terreinwagen staan waar witte rook onder de motorkap vandaan kwam en besloot in actie te komen.

08 Mar 2021 05:21    

Geen geld én geen werk: sluiting drijft sekswerkers tot wanhoop

De financiële en psychische nood onder sekswerkers is hoog. Soms zelfs met zelfmoord tot gevolg, zegt Priscilla van Limbeek van privéhuis Zwols Pleziertje. Sekswerkers krijgen vaak geen noodsteun. ,,Die stress kan iemand over het randje duwen.’’

07 Mar 2021 19:25    

Nieuws gemist? Drama voor Willie uit Eerbeek en horecabaas Stefan gooit het roer om. Dit en meer in jouw overzicht

Goedenavond! Geen tijd gehad om vandaag het nieuws te volgen? Met deze update ben jij binnen 2 minuten op de hoogte.

07 Mar 2021 15:49    

KAART | Minder nieuwe coronagevallen in Flevoland en Gelderland: drie gemeenten op nul

Het aantal coronabesmettingen in Oost-Nederland is ten opzichte van gisteren gedaald. Ook landelijk is er een daling in de cijfers waar te nemen. Het goede nieuws geldt niet voor de gemeente Zwartewaterland, waar het aantal besmettingen per 100.000 inwoners weer hoger ligt dan gisteren. Op Urk keerde wel het vertrouwde beeld van vorige week terug: nul nieuwe besmettingen.

07 Mar 2021 15:15    

SV Dalfsen kijkt na gezamenlijke training naar stip aan de horizon

Het is precies 19.00 uur als Jacob Grooten zijn mannen begroet op het trainingsveld van SV Dalfsen. Keurig op 1,5 meter afstand luisteren de mannen naar de woorden van de trainer. De volgende stap is genomen, spelers tot 27 jaar mogen weer samen trainen. Grooten kijkt al naar de stip aan de horizon.

07 Mar 2021 15:00    

Dolende burgers in een doelloze maatschappij: ‘Het nut van coffee-to-go wordt onderschat’

We zijn zoekende. Na een jaar vol beperkingen weten we niet wat we met ons leven aanmoeten. En wat doe je dan? Dan ga je weer wandelen in het bos of op de hei, rijd je 30 kilometer voor een ijsje of haal je zoveelste kopje coffee-to-go en wandel je door de stad. Met 17 miljoen mensen op een te klein stukje aarde, zitten we elkaar dan in de weg. Heeft ons leven momenteel wel nut?

07 Mar 2021 12:29    

Waterberging van 4 hectare bij Punthorst in de maak, maar voorlopig toch zonder zonnepanelen

De werkzaamheden rond de aanleg van een waterberging van 4 hectare langs de Beentjesgraven bij Punthorst zijn begonnen. Waterschap Drents Overijsselse Delta had ook plannen voor een zonnepark op die locatie, maar legt dat idee voorlopig in de ijskast.

06 Mar 2021 19:25    

Nieuws gemist? Groot verdriet in Staphorst en Lelystad Airport blijft verlaten. Dit en meer in jouw overzicht

Goedenavond! Geen tijd gehad om vandaag het nieuws te volgen? Met deze update ben jij binnen 2 minuten op de hoogte.

06 Mar 2021 15:35    

KAART | Flevoland en IJsselland zien coronabesmettingen stijgen, situatie in Zwartewaterland nog slechter

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Oost-Nederland is de afgelopen 24 uur gestegen. In twee van de drie veiligheidsregio's zien we meer positieve tests dan gisteren, alleen Noord- en Oost-Gelderland noteert een daling. De gemeente Zwartewaterland blijft het regionale zorgenkindje en kleurt vandaag opnieuw donkerrood op de coronakaart.

06 Mar 2021 13:50    

Vaccinatiebereidheid IJsselland stijgt: 83 procent gaat een prik halen

De vaccinatiebereidheid van inwoners in de veiligheidsregio IJsselland is fors gestegen. In november was nog maar 45 procent bereid zich zonder twijfel te laten vaccineren, dat is nu 83 procent blijkt uit onderzoek van de GGD.

06 Mar 2021 13:09    

Alle buurtbussen van BuurtRRReis gaan weer rijden, nu wél corona-proof: spatscherm, extra ventilator en luchtfilter

De aanpassingen zijn gebeurd op advies van TNO. Het onderzoeksinstituut adviseerde eerder de montage van een kuchscherm voorin de bus, om ze de chauffeur te beschermen tegen visusdeeltjes van passagiers. En omgekeerd. Dat spatscherm moet dan wel geregeld worden schoongemaakt. Daarnaast adviseerde TNO een extra dakventilator en een HEPA-luchtfilter, die vergelijkbaar is met filters in ambulances en vliegtuigen.

06 Mar 2021 13:09    

Actiegroepen lanceren stemwijzer over Lelystad Airport: ‘Stem vooral niet op de VVD’

Wie geen laagvliegroutes van Lelystad Airport over de regio wil, kan volgens HoogOverijssel het beste terecht bij de ChristenUnie, GroenLinks, de SP of de Partij voor de Dieren. Een stem op de VVD wordt met klem afgeraden. De actiegroep heeft een stemwijzer opgesteld voor twijfelende kiezers.

06 Mar 2021 11:02    

Sallandse zwevers voelen zich al 50 jaar zo vrij als een vogel: ‘De passie voor vliegen maakt iedereen gelijk’

Aeroclub Salland bestaat dit jaar een halve eeuw. De 200 leden vormen eerder een hechte gemeenschap dan een vereniging. Vanaf het voorjaar tot en met de late zomer wonen er zweefvliegers uit het hele land praktisch op het verenigingsterrein in Lemelerveld. ,,Het is een club van alle rangen en standen, maar met een gezamenlijke passie: vliegen’’, zegt Henry van Ommen, die al 48 jaar lid is.

06 Mar 2021 09:30    

Pluimveehouders vrezen ‘nachtmerrie’ door dit nieuwe stukje natuur bij Hardenberg

Pluimveehouders vrezen de gevolgen van nieuwe natuur in de Baalder Uiterwaard bij Hardenberg. Ook al gaat dat maar om een buitendijks stukje grond langs de Vecht van amper een halve hectare. Door nieuwe natte natuur - al is het nog zo klein - worden nog meer watervogels aangetrokken, waardoor het risico op vogelgriep wordt vergroot, betogen ze.

06 Mar 2021 09:00    

Geen rode oren meer voor verpleegkundige Brenda dankzij de 3D-techniek

Irritatie achter de oren door een veel te strak zittend mondmasker. Verplegend personeel op corona-afdelingen klaagt er steen en been over. Sinds ze een jaar moeten ze met de met de FFP2-maskers werken en die zitten strak. In het Saxenburg Medisch Centrum in Hardenberg hebben ze er wat op gevonden: een nieuw sluitstukje uit de 3D-printer.

06 Mar 2021 08:01    

Prikafspraak dicht bij huis regelen? Dan kan geduld en flinke portie geluk nodig zijn

De vaccinatiecampagne komt op stoom, is de boodschap uit Den Haag. Maar nog steeds lukt het sommige ouderen niet een afspraak te regelen. ,,We wonen pal naast de vaccinatielocatie in Apeldoorn, maar konden in Ede of Arnhem terecht.” Hoe werkt het nou achter de schermen en wat is wijsheid bij het maken van een afspraak?

06 Mar 2021 07:00    

‘Gruwelijke dood’ voor koe van boer Stan in De Krim: ‘Dit moet stoppen’

Boer Stan Bosman schrikt zich rot als hij donderdagochtend in zijn stal met koeien in De Krim komt. Een koe ligt bewegingloos op de grond met veel bloed rond rond de bek. Meteen weet hij hoe de koe om het leven is gekomen: door het eten van een blikje. Zijn verhaal wordt massaal gedeeld op Facebook. ,,Dit is te triest voor woorden.”

06 Mar 2021 06:00    

Zorg aan moordenaar van hun dochter schoot ernstig tekort: ‘Maar woede brengt ons niet verder, liefde wel’

Toen iedereen kerst vierde, zochten Bert en Herriët de Vries een graf uit voor hun dochter. Hun Chantal werd vermoord met messteken. De ouders kenden opnieuw een zware week, omdat duidelijk werd dat de zorg aan de moordenaar van hun dochter totaal tekort schoot, met de fatale kerstnacht tot gevolg.